- 4 banany
- 2 łyżki cukru
- 1,5 szklanki mąki
- pół łyżeczki sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/3 szklanki oleju
- garść maku, do drugiej porcji dodałam garść rodzynek
Banany rozgnieść widelcem na papkę, dodać pozostałe produkty , zmiksować.
Ciasto nakładać łyżką do małych foremeczek na babeczki , wychodzi ok.15 babeczek .
Piec ok pół godz. do 35 min., aż się zrumienią .
Można zrobić lukier :
3 czubate łyżki cukru pudru mieszamy z 2 łyżkami soku z cytryny .
Lukier nakładamy na gorące ciasteczka .
By się nie pomylić :) jedną porcję polukrowałam , drugą posypałam cukrem pudrem.
- 2 łyżki cukru
- 1,5 szklanki mąki
- pół łyżeczki sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/3 szklanki oleju
- garść maku, do drugiej porcji dodałam garść rodzynek
Banany rozgnieść widelcem na papkę, dodać pozostałe produkty , zmiksować.
Ciasto nakładać łyżką do małych foremeczek na babeczki , wychodzi ok.15 babeczek .
Piec ok pół godz. do 35 min., aż się zrumienią .
Można zrobić lukier :
3 czubate łyżki cukru pudru mieszamy z 2 łyżkami soku z cytryny .
Lukier nakładamy na gorące ciasteczka .
By się nie pomylić :) jedną porcję polukrowałam , drugą posypałam cukrem pudrem.
3 komentarze:
dziękuję za pierwszy słodki przepis
Bardzo fajne te babeczki
:D Właśnie czytając miałam wizję dodawania kandyzowanych czereśni i polewania różowym lukrem :) mniam....
Nasza wyobraźnia nie ma granic, ciągle inspiruję w kuchni, lubię zaskoczyć domowników czymś nietuzinkowym, a z czereśniami i różowym lukrem będą wspaniałe, dzięki za podpowiedź:)
Prześlij komentarz