- 8 kotletów sojowych
- pół pęczka kopru
- łyżka soku z cytryny
- marchew lekko podgotowana
- nieduża cukinia
- 20 dag szpinaku
- ząbek czosnku
- 250 g makaronu łazanki
- 2 łyżki oliwy
- sól, świeżo zmielony pieprz
- plasterki cytryny do dekoracji
Kotlety ugotować w dobrze przyprawionym bulionie. Wystudzić, odcisnąć natrzeć sokiem z cytryny, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem,solą i pokrojonym koperkiem.
Owinąć w folię spożywczą, odstawić do lodówki na 15 minut
.Makaron ugotować, odcedzić.
Marchew i cukinię pokroić w cienkie słupki, poddusić, dodać pokrojone pieczarki ,
szpinak, pod koniec duszenia dodać ugotowany makaron i rozgnieciony ząbek czosnku.
Jednocześnie obsmażamy kotlety z obu stron na rumiano ( można je pokroić na cztery części) .
Makaron z warzywami układamy na półmisku, na wierzch kładziemy rumiane kotlety.
Przybieramy gałązkami kopru i plasterkami cytryny.
- pół pęczka kopru
- łyżka soku z cytryny
- marchew lekko podgotowana
- nieduża cukinia
- 20 dag szpinaku
- ząbek czosnku
- 250 g makaronu łazanki
- 2 łyżki oliwy
- sól, świeżo zmielony pieprz
- plasterki cytryny do dekoracji
Kotlety ugotować w dobrze przyprawionym bulionie. Wystudzić, odcisnąć natrzeć sokiem z cytryny, oprószyć świeżo zmielonym pieprzem,solą i pokrojonym koperkiem.
Owinąć w folię spożywczą, odstawić do lodówki na 15 minut
.Makaron ugotować, odcedzić.
Marchew i cukinię pokroić w cienkie słupki, poddusić, dodać pokrojone pieczarki ,
szpinak, pod koniec duszenia dodać ugotowany makaron i rozgnieciony ząbek czosnku.
Jednocześnie obsmażamy kotlety z obu stron na rumiano ( można je pokroić na cztery części) .
Makaron z warzywami układamy na półmisku, na wierzch kładziemy rumiane kotlety.
Przybieramy gałązkami kopru i plasterkami cytryny.
2 komentarze:
szkoda,ze nie ma zdjecia, ciekawa jestem jak 'wizualnie', bo fajny przepis ;]
Wygląda apetycznie i tak smakuje. Zdjęcie dołączę, mam chwilowy problem, proszę wybaczyć:)
Prześlij komentarz