niedziela, 22 maja 2011

Kolorowa potrawka

-  25 dag pieczarek
-  cebula czerwona
-  pół czerwonej papryki
-  pół puszki kukurydzy
-  dwie ugotowane marchewki
-  pół  cukinii
-  cztery łyżki ugotowanej fasoli
-  szczypiorek, koperek
-  sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka ostra

Pieczarki i paprykę pokrój w paski, cebulę w piórka, dodaj ugotowaną
al dente marchew pokrojoną w paski, duś pod przykryciem.
Pod koniec duszenia dodaj kukurydzę, oddzielnie ugotowaną fasolę , posiekany koper i szczypior,
dopraw przyprawami.
Zdejmij przykrycie, chwilę pozostaw na ogniu w celu odparowania wody.







2 komentarze:

Kasia pisze...

Bardzo takie kolorowe jedzonko lubię, nigdy nie ma mi wystarczająco warzyw w domu :) Choć zwykle smażę, ale to niby nie tak zdrowo jak wiadomo. I ten koperek taki piękny, tutaj w ogóle świeżego koperku prawie nie można dostać :/ Mam tylko mrożony, i to też nie zawsze...

jadwiga pisze...

Wygląda apetycznie, pozdrawiam
spróbuje zrobić,
j