- 25 dag pieczarek
- cebula czerwona
- pół czerwonej papryki
- pół puszki kukurydzy
- dwie ugotowane marchewki
- pół cukinii
- cztery łyżki ugotowanej fasoli
- szczypiorek, koperek
- sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka ostra
Pieczarki i paprykę pokrój w paski, cebulę w piórka, dodaj ugotowaną
al dente marchew pokrojoną w paski, duś pod przykryciem.
Pod koniec duszenia dodaj kukurydzę, oddzielnie ugotowaną fasolę , posiekany koper i szczypior,
dopraw przyprawami.
Zdejmij przykrycie, chwilę pozostaw na ogniu w celu odparowania wody.
- cebula czerwona
- pół czerwonej papryki
- pół puszki kukurydzy
- dwie ugotowane marchewki
- pół cukinii
- cztery łyżki ugotowanej fasoli
- szczypiorek, koperek
- sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka ostra
Pieczarki i paprykę pokrój w paski, cebulę w piórka, dodaj ugotowaną
al dente marchew pokrojoną w paski, duś pod przykryciem.
Pod koniec duszenia dodaj kukurydzę, oddzielnie ugotowaną fasolę , posiekany koper i szczypior,
dopraw przyprawami.
2 komentarze:
Bardzo takie kolorowe jedzonko lubię, nigdy nie ma mi wystarczająco warzyw w domu :) Choć zwykle smażę, ale to niby nie tak zdrowo jak wiadomo. I ten koperek taki piękny, tutaj w ogóle świeżego koperku prawie nie można dostać :/ Mam tylko mrożony, i to też nie zawsze...
Wygląda apetycznie, pozdrawiam
spróbuje zrobić,
j
Prześlij komentarz