- włoszczyzna
- 2 ziemniaki
- marchewka
- nieduża główka sałaty
- szczypior, koper
- pól szklanki ( może troszkę więcej) zakwasu na żur
- olej
- sól, curry, pieprz, majeranek
W garnku gotujemy pokrojone ziemniaki i marchew, w tym czasie na patelni podsmażamy porwaną sałatę na oleju. Sałata na zmienić kolor na brązowawy , bo inaczej ożyje w zupie( uwaga nie przepalić), pod koniec dodajemy posiekany szczypiorek i koper, podduszamy. Do gotującej się zupy dodajemy sałatę z koprem i szczypiorem, gotujemy do miękkości warzyw, pod koniec dodajemy zakwas na żur , razem z mąką i przyprawiamy do smaku.
.
- 2 ziemniaki
- marchewka
- nieduża główka sałaty
- szczypior, koper
- pól szklanki ( może troszkę więcej) zakwasu na żur
- olej
- sól, curry, pieprz, majeranek
W garnku gotujemy pokrojone ziemniaki i marchew, w tym czasie na patelni podsmażamy porwaną sałatę na oleju. Sałata na zmienić kolor na brązowawy , bo inaczej ożyje w zupie( uwaga nie przepalić), pod koniec dodajemy posiekany szczypiorek i koper, podduszamy. Do gotującej się zupy dodajemy sałatę z koprem i szczypiorem, gotujemy do miękkości warzyw, pod koniec dodajemy zakwas na żur , razem z mąką i przyprawiamy do smaku.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz