czwartek, 23 czerwca 2011

Granola

-  2 szklanki płatków owsianych
-  niepełna szklanka płatkóów kukurydzianych
-  pół szklanki wiórek kokosowych
-  pół szklanki rodzynek
-  pół szklanki migdałów ( mogą być płatki)
-   garść włoskich orzechów
-  garść ziaren słonecznika
         można dodać  dowolne bakalie
-  2-3 łyżki miodu ( ja daję z mniszka)
                                                      -  3-4 łyżki oleju
Połączyć suche produkty w jednym naczyniu, natomiast miód z olejem połączyć w kubeczku. Połączyć razem bardzo dobrze mieszając. Wyłożyć na blachę i piec w piekarniku ok. 30 minut, co pewien czas mieszając.
 Po wystudzeniu złożyć do zamkniętego naczynia.
 Granolę można podawać z mlekiem roślinnym. lub z owocami.

1 komentarz:

WegeNation pisze...

Można też zawsze dodać jakiś syrop np. klonowy :) albo dodać wody z cukrem