- długa biała rzodkiew
- pół małej ostrej papryczki
- 1 łyżka soli morskiej
- ćwierć szklanki octu winnego
- ćwierć szklanki oleju sezamowego
- łyżka sosu sojowego
- pieprz,
- przyprawy do smaku w/g uznania
Oczyszczoną rzepę kroimy w cienkie plasterki, zasypujemy solą i zostawiamy na kilkadziesiąt minut.
W tym czasie przygotowujemy zalewę. Olej, ocet, sos sojowy i przyprawy mieszamy ze sobą.
Gdy rzepa puści sok , dodajemy kawałki papryczki i łączymy z wcześniej przygotowaną zalewą.
Przekładamy do małych słoiczków i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Podajemy schłodzoną.
Rzodkiew możemy przechowywać w lodówce nawet kilka dni.
Jest to doskonały , ostry dodatek do kanapek i przekąsek.
- pół małej ostrej papryczki
- 1 łyżka soli morskiej
- ćwierć szklanki octu winnego
- ćwierć szklanki oleju sezamowego
- łyżka sosu sojowego
- pieprz,
- przyprawy do smaku w/g uznania
Oczyszczoną rzepę kroimy w cienkie plasterki, zasypujemy solą i zostawiamy na kilkadziesiąt minut.
W tym czasie przygotowujemy zalewę. Olej, ocet, sos sojowy i przyprawy mieszamy ze sobą.
Gdy rzepa puści sok , dodajemy kawałki papryczki i łączymy z wcześniej przygotowaną zalewą.
Przekładamy do małych słoiczków i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Podajemy schłodzoną.
Rzodkiew możemy przechowywać w lodówce nawet kilka dni.
Jest to doskonały , ostry dodatek do kanapek i przekąsek.
Organizator: WeganNerd
1 komentarz:
Bardzo ciekawe i smakowite :) :)
Pozdrawiam
Prześlij komentarz