środa, 30 listopada 2011

Roladki z cukinii

-  1 średnia cukinia
-   kilka pieczarek
-   kawałek strąka papryki
-   pół małej cebulki
 - duża łyżka kiełków
 - sól, pieprz

Umytą cukinię kroimy wzdłuż w cienkie plastry, solimy.
Plastry cukinii smażymy z obu stron na patelni grilowej.
Następnie smażymy pokrojone w plastry pieczarki z kawałkami papryki i drobno pokrojoną cebulką, przyprawiamy do smaku..
 Po przestudzeniu mieszamy z kiełkami .
 Na plastry cukini ostrożnie nakładamy pieczarki z warzywami i zwijamy w roladki.
Spinamy  wykałaczką, układamy na talerzyku.


 - 

2 komentarze:

jadwiga pisze...

pozdrowienia
j

krystyna pisze...

Ladne i smakowite!
Dzieki!

Mozna i na surowo takie zrobic.