- 1 czerwona cebula
- 250 g pomidorków koktajlowych
- 2 ząbki czosnku
- kawałek imbiru (ok. 1 cm )
- 2 łyżki oliwy
- łyżeczka kuminu
- kilka kotletów sojowych
- przyprawy według gustu
Po tym czasie dodaję odsączoną z zalewy ciecierzycę, kumin i kilka łyżek wody.
Duszę aż woda wyparuje (ok. 5 minut).
Następnie dodaję pokrojone w ćwiartki pomidorki, opłukane i osuszone
liście szpinaku, drobno posiekany czosnek i sól do smaku.
Smażę, często mieszając, aż liście szpinaku zmiękną ( ok. 2 minuty ) .
Gotową przekładam do salaterki .
Kotlety krótko gotuję w odpowiednio słonym bulionie warzywnym ,
mocno przyprawionym ziołami wedle upodobań.
Odsączone kroję na kawałki i smażę na złoty kolor.
kotleta sojowego i całość delikatnie mieszam.
2 komentarze:
świetna sałatka, dawno cieciorki nie jadłam, no i muszę imbir zakupić na jesień, już czas!
Pozdrawiam
Monika
www.bentopopolsku.blogspot.com
Niezła sałatka, ale lepsza w wersji ugotowana ciecierzyca + cała reszta na surowo. Dodałam też posiekane orzechy włoskie. Pycha!
Pozdrawiam,
Ala
Prześlij komentarz