- szklanka ugotowanej fasoli
- 20 czarnych oliwek bez pestek
- 2 cebule
- 15 dag tofu wędzonego
- 8 łyżek oliwy z oliwek
- szklanka soku z czerwonych porzeczek
- sól
Brokuły dzielimy na małe różyczki, oliwki kroimy w talarki, cebulę w drobną kostkę a ser- tofu w plastry.
Układamy warstwami w żaroodpornym naczyniu, kładąc pierwszą warstwę brokuł ,
następnie część fasoli, oliwek, cebuli i sera i dalej powtarzamy kolejność warstw.
Ostatnią warstwę powinien stanowić ser. Całość skrapiamy oliwką i solimy.
Zalewamy sokiem porzeczkowym. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 40 minut.
Podawać z zieloną sałatą.
Organizator: Aniko
2 komentarze:
ser nie jest wegański
Tu chodzi mi o ser sojowy dokładnie tofu wędzone, tak jak napisałam w składnikach. Sory, że tak niewyraźnie napisałam.
Prześlij komentarz