- szklanka kaszy jaglanej
- 3 szklanki wody
- szczypta soli
- 1/3 szklanki płatków migdałowych
- 1/3 szklanki wiórek kokosowych
- 2 łyżki miodu sztucznego lub z mniszka
- 2 łyżki kakao
Kaszę jaglaną płuczemy pod bieżącą wodą, zaparzamy wrzącą wodą .
Tak opłukaną zalewamy 3 szklankami wody, dodajemy sól i gotujemy , ok. 25-30 minut, często mieszając.
Ugotowaną pozostawiamy pod przykryciem ok. 10 minut.
Ciepłą kaszę, wraz z płatkami migdałowymi, wiórkami kokosowymi, i miodem, miksujemy blenderem.
Dodajemy rozdrobnione banany i kakao miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji .
Nakładamy do pucharków, dekorujemy plastrami banana , kawałkami lub wiórkami czekolady.
5 komentarzy:
Mniam ! Wygląda na bardzo a to bardzo pyszny deserek ! :)
http://wizaz.pl/kulinaria/nowosci-kulinarne-widok,41,konkurs-kuchnia-dla-zabieganych -polecam konkurs na przepis;)
Super przeisy! Naprawde! To wlasnie dzieki takim blogom bycie weganka znowu staje sie przyjemnoscia i szczesciem! ;)
Milego dnia!
http://closer-to-happiness.blogspot.com/
Dzięki za milutkie słowa:)
Kuchnia wegańska jest smaczna, zdrowa i bardziej kolorowa od tradycyjnej.
pozdrawiam
Pozdrawiam kaszę jaglaną jem bardzo często
j
Prześlij komentarz