- 3 łyżki zmielonych płatków owsianych
- 1.50 szklanki mleka roślinnego
- 1.50 szklanki wody
- 2.50 szklanki mąki
- pół łyżeczki soli
- pieprz, majeranek, kurkuma, curry, imbir, oregano
- 2 łyżki oleju
Z wyżej wymienionych składników przygotowujemy pikantne ciasto naleśnikowe,
smażymy na patelni naleśniki.
Wcześniej przygotowujemy nadzienie.
- 30 dag soczewicy
- 15 dag pieczarek
- cebula
- sól , przyprawy w,g uznania
Soczewicę opłukać, namoczyć na 3 godziny .
Gotować w świeżej wodzie krótko ok. 5 min. ( al. dente)
Ugotowaną soczewicą przekręcić przez maszynkę dodać podduszone ,
drobno pokrojone pieczarki z cebulką , przyprawić do smaku .
Farsz nakładać na usmażone naleśniki , zwinąć w rulonik
.Naleśniki zanurzyć w cieście naleśnikowym następnie obtoczyć w bułce tartej.
Każdy naleśnik pokroić na trzy ( większe na cztery ) części.
Przed podaniem podsmażyć na rumiano .
Paszteciki można również podawać z farszem z podduszonych pieczarek.
- 1.50 szklanki mleka roślinnego
- 1.50 szklanki wody
- 2.50 szklanki mąki
- pół łyżeczki soli
- pieprz, majeranek, kurkuma, curry, imbir, oregano
- 2 łyżki oleju
Z wyżej wymienionych składników przygotowujemy pikantne ciasto naleśnikowe,
smażymy na patelni naleśniki.
Wcześniej przygotowujemy nadzienie.
- 30 dag soczewicy
- 15 dag pieczarek
- cebula
- sól , przyprawy w,g uznania
Soczewicę opłukać, namoczyć na 3 godziny .
Gotować w świeżej wodzie krótko ok. 5 min. ( al. dente)
Ugotowaną soczewicą przekręcić przez maszynkę dodać podduszone ,
drobno pokrojone pieczarki z cebulką , przyprawić do smaku .
Farsz nakładać na usmażone naleśniki , zwinąć w rulonik
.Naleśniki zanurzyć w cieście naleśnikowym następnie obtoczyć w bułce tartej.
Każdy naleśnik pokroić na trzy ( większe na cztery ) części.
Przed podaniem podsmażyć na rumiano .
Paszteciki można również podawać z farszem z podduszonych pieczarek.
2 komentarze:
Mega!Najbardziej mnie to ciasto naleśnikowe kusi. Jak tylko się ochłodzi, biorę patelnię do reki ;)
Bardzo zachęcająco wygladają :D Słodkie naleśniki to deser a nie obiad według mnie, a to ciasto bardzo dobrze brzmi. Zwykle przygotowuję wegańskie naleśniki przy użyciu budyniu waniliowego (proszku) w środku, ale takie robią się automatycznie waniliowe i wymagają słodzonego nadzienia
Prześlij komentarz