- 3 banany
- 100 g wiórek kokosowych
- 2 łyżki cukru wanilinowego ( lub zwykłego)
- 2 łyżki soku z cytryny
- kilka świeżych truskawek
Zmielone wiórki zalać wrzącą wodą do wysokości wiórek,
(jeżeli wlejemy za dużo wody ,należ przed zmiksowaniem odlać) .
Pięć truskawek i banany zgnieść i zmiksować, dodać wiórki,
cukier wanilinowy i sok cytrynowy .
Porozkładać kawałki truskawek warstwowo do pucharków i polać bananowym kremem .
Deser udekorować kawałkami truskawek i listkiem melisy.
Wstawić na kilka godzin do lodówki.
2 komentarze:
Ostatnio robiłam coś podobnego - rewelacja ;)
Bardzo ładne te pucharki :) Niestety jestem zmuszona unikać kokosu, jak wszystkich orzechów, i tłuszczu :/ Ale myślę że można coś podobnego zrobić na podstawie jogurtu sojowego :)
Masz szczęście że od tak dawna jesz po wegańsku. Jak się przechodzi na weganizm za późno, dopiero jak się jest ciężko chorym, to samo wegańskie jedzenie nie wystarcza na leczenie, trzeba dodatkowo mieć rygorystyczną dietę :/ Unikać tłuszczu, białego cukru, białej mąki, soli, alergenów..
Prześlij komentarz