środa, 5 października 2011

Kisiel z soku owocowego

 -  półtorej szklanki soku owocowego
       np, wiśniowego lub porzeczkowego
-  pół szklanki wody
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
-  cukier jeżeli sok jest mała słodki

Sok zagotować z cukrem  .
 Mąkę ziemniaczaną należy rozmieszać z wodą
i dodać do gotującego się soku.
Gotować ciągle mieszając ok. 2 minuty.
Wlać do salaterki, można przybrać owocami .

1 komentarz:

Kasia pisze...

Mniam kisielek :D Ja nawet czasem robię błyskawiczny kisiel "z niczego", przy pomocy herbaty owocowej. Ale z sokiem na pewno o wiele smaczniejszy. Właśnie sobie przypomniałam że mam schowane mrożone owoce w zamrażarce, choć obawiam się ze o 01.00 w nocy nie będę już w stanie nic gotować.. Znowu mam "normalną" gorączkę, i spać nie mogę :o)