Grzanki:
- kilka kromek czerstwej bułki lub chleba
- sos keczupowy
- olej do podsmażania
Kromeczki bułki smarujemy sosem keczupowym i podsmażamy
w małej ilości oleju na rumiano.
Grzanki można podawać z wcześniej przygotowanymi warzywami.
Warzywa:
- pieczarki : pokrojone w plastry
- pół papryki czerwonej : w paski
- kawałek papryki żółtej : w paski
- cebulka może być czerwona : drobno pokrojona
- kawałek pora pokrojone w pół krążki
- garść ziaren słonecznika
- 2 łyżki oleju
Dusimy pieczarki z cebulką , dodajemy paprykę i pora i nadal dusimy do miękkości warzyw.
Warzywa powinny być al dente: miękkie lecz chrupiące.
Na suchej patelni prażymy ziarna słonecznika na lekko rumiany kolor.
Posypujemy warzywa zrumienionymi ziarnami.
- kilka kromek czerstwej bułki lub chleba
- sos keczupowy
- olej do podsmażania
Kromeczki bułki smarujemy sosem keczupowym i podsmażamy
w małej ilości oleju na rumiano.
Grzanki można podawać z wcześniej przygotowanymi warzywami.
- pieczarki : pokrojone w plastry
- pół papryki czerwonej : w paski
- kawałek papryki żółtej : w paski
- cebulka może być czerwona : drobno pokrojona
- kawałek pora pokrojone w pół krążki
- garść ziaren słonecznika
- 2 łyżki oleju
Dusimy pieczarki z cebulką , dodajemy paprykę i pora i nadal dusimy do miękkości warzyw.
Warzywa powinny być al dente: miękkie lecz chrupiące.
Na suchej patelni prażymy ziarna słonecznika na lekko rumiany kolor.
Posypujemy warzywa zrumienionymi ziarnami.
2 komentarze:
Smażone warzywa to wcinam w każdej formie :) Ale mi to przypomina że chciałam robić zupę, bo włoszczyzna w lodówce nie trzyma się wiecznie. Zobaczymy, jak na razie mam jeszcze parę oficjalnych listów do napisania przed poniedziałkiem..
wyglada smacznie, pozdrawiam
Prześlij komentarz