- szklanka migdałów( można dodać płatki migdałowe)
- półtorej szklanki mleka roślinnego (np.migdałowe)
- 3- 4 łyżki miodu ( można użyć miód z mniszka)
- łyżkę soku z cytryny
- pół łyżki naturalnej wanilii w płynie
- szczypta soli
- 3- 4 łyżki oliwy
Pierwsze 6 produktów miksujemy w blenderze, w trakcie miksowania,
bardzo powoli, cienką strużką wlewamy oliwę.
Śmietana doskonale nadaje się do truskawek i innych owoców, a także do gofrów i naleśników.
Jeżeli chcemy użyć śmietany do zupy, to nie dodajemy miodu i wanilii.
- półtorej szklanki mleka roślinnego (np.migdałowe)
- 3- 4 łyżki miodu ( można użyć miód z mniszka)
- łyżkę soku z cytryny
- pół łyżki naturalnej wanilii w płynie
- szczypta soli
- 3- 4 łyżki oliwy
Pierwsze 6 produktów miksujemy w blenderze, w trakcie miksowania,
bardzo powoli, cienką strużką wlewamy oliwę.
Śmietana doskonale nadaje się do truskawek i innych owoców, a także do gofrów i naleśników.
Jeżeli chcemy użyć śmietany do zupy, to nie dodajemy miodu i wanilii.
1 komentarz:
śmietanki z migdałów jeszcze nie próbowałam, ale koniecznie muszę ją zrobić, bo bardzo jestem ciekawa jak smakuje/
Prześlij komentarz