czwartek, 16 czerwca 2011

Śmietana z migdałów.

 -  szklanka migdałów( można dodać płatki migdałowe)
 -  półtorej szklanki mleka roślinnego (np.migdałowe)
 - 3- 4 łyżki miodu ( można użyć  miód z mniszka)
 - łyżkę soku z cytryny
 - pół łyżki naturalnej  wanilii w płynie
 - szczypta soli
-  3- 4 łyżki oliwy


 Pierwsze 6 produktów miksujemy w blenderze, w trakcie miksowania,
bardzo powoli, cienką strużką wlewamy oliwę.
 Śmietana doskonale nadaje się do truskawek i innych owoców, a także do gofrów i naleśników.

Jeżeli chcemy użyć  śmietany do zupy, to nie dodajemy miodu i wanilii.

1 komentarz:

skoraq cooks pisze...

śmietanki z migdałów jeszcze nie próbowałam, ale koniecznie muszę ją zrobić, bo bardzo jestem ciekawa jak smakuje/