- 3 0 dag pieczarek
- pół cebuli
- czerwona papryka lub pół czerwonej i pół zielonej
- pół szklanki płatków owsianych
- sól, pieprz , pieprz ziołowy, oregano
Brokuł ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.
Odcedzić, po wystudzeniu drobno pokroić.
Płatki zalać gorącą wodą, zostawić do nasiąknięcia
Odcedzić, po wystudzeniu drobno pokroić.
Płatki zalać gorącą wodą, zostawić do nasiąknięcia
Kaszę kuskus zalać wrzącą wodą tak by poziom wody
znajdował się ok. 1 cm. nad powierzchnią kaszy, pozostawić by wchłonęła wodę.
Pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć z drobno pokrojoną cebulą i papryką.
znajdował się ok. 1 cm. nad powierzchnią kaszy, pozostawić by wchłonęła wodę.
Pieczarki pokroić w kostkę i podsmażyć z drobno pokrojoną cebulą i papryką.
Kaszę , kalafior, pieczarki z warzywami, namoczone płatki i przyprawy połączyć , wymieszać.
Z masy formować kule i układać je w w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym.
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. ok 200 st. C ok 50 minut. Gotowe wyłożyć na talerz , ozdobić zieleniną i kawałkami papryki.
Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temp. ok 200 st. C ok 50 minut. Gotowe wyłożyć na talerz , ozdobić zieleniną i kawałkami papryki.
1 komentarz:
o, o takich kulach jeszcze nie słyszałam.. warte spróbowania!
Prześlij komentarz