wtorek, 17 stycznia 2012

Leczo zimowe

-  2 marchewki
-  2 cebule
- 1 mała cukinia
- 15 dag pieczarek
-  15 dag mrożonego bobu
-  papryka czerwona
 2 łyżki koncentratu pomidorowego
-  łyżka musztardy francuskiej
-  garść mrożonej fasolki
                                                      -  natka pietruszki
                                                       - czubrica, sól , pieprz, olej

Pokrojoną marchewkę i cebulę dusimy na oleju, dodajemy pokrojone w plastry pieczarki i cukinię.



Po kilku minutach dodajemy pokrojoną paprykę, bób i fasolkę. podlewamy szklanką wody,
dodajemy koncentrat pomidorowy i musztardę, przyprawiamy do smaku, gotujemy do miękkości warzyw.

Należy pamiętać , że warzywa powinny być  miękkie ale nie rozgotowane, by nie straciły swoich walorów odżywczych..
 

Brak komentarzy: