wtorek, 8 lutego 2011

Mus bananowy



 - dojrzały banan
-  cukier waniliowy
-  1/4 szklanki mleka sojowego 
-  2 łyżki   soku z cytryny
-  mandarynka i  kawałek kiwi
- 2 małe  ciastka
 2 łyżki soku malinowego, wiśniowego  lub z aronii

 Banana rozdrobnić widelcem skropić sokiem z cytryny, dodać cukier  zmiksować,
pod koniec dodać mleko, jeszcze  zmiksować .
 Do ( dwóch) szklanek nalać na dno po łyżce soku, położyć wcześniej namoczone
w mleku sojowym  ciasteczko i powoli nalać zmiksowany mus bananowy.
Wrzucić kawałeczki owoców . Całość udekorować plastrami kiwi i  mandarynki.
 Wstawić do lodówki na 2- 3 godziny.

1 komentarz:

Anonimowy pisze...

Wygląda pycha :)