wtorek, 8 lutego 2011

Zupa egzotyczna


  -  pęczek włoszczyzny
  -  mały brokuł
  -  kawałek imbiru ok. 5- 6 cm
  -  2 papryczki chilii
  -  cebula
  -  szklanka mleka kokosowego
  - cytryna 
    sól, pieprz, curry, imbir

 Włoszczyznę ugotuj z pokrojonym na kawałki imbirem i oczyszczonymi z nasion papryczkami.w niewielkiej ilości wody ( ok. 800  -  1000ml ), w połowie gotowania dodaj różyczki brokuła, gotuj aż warzywa będą miękkie , cytrynę sparz, przekrój na połowę odetnij  2 plasterki do dekoracji z pozostałych połówek wyciśnij sok  do zupy.
Przypraw do smaku, wlej mleko , zaczekaj aż zupa zagotuje  się , wyłącz ogień.
Do przestudzonej  zupy dodaj curry, imbir mielony i  zmiksuj na gładki krem.




Zupę  serwuj gorącą udekorowaną plastrem cytryny.
Afrodyzjaki

Brak komentarzy: