wtorek, 1 lutego 2011

Zimowe musli


        Około  70 g    płatków  owsianych    zwykłych  mieszamy  z  bakaliami
( rodzynki, papaja, pokrojone morele ),  orzechami ,  ziarnami  słonecznika   
lub  pestkami  dyni, siemię lniane, można dodać szczyptę cynamonu.   Zalewamy w  niewielkiej  miseczce,    wrzątkiem  ( można wrzącym mlekiem sojowym)  do wysokości  płatek ,  przykrywamy talerzykiem .  
Danie gotowe p o 5 minutach. 
Musli można     udekorować   owocami  świeżymi  lub  z  kompotu , 
bądź  polać  sokiem ,  lub dodać  mleka sojowego.

       Takie  
produkty   w  wersji sypkiej  możemy  przygotować  
      do   pracy  na drugie śniadanie ,
       pozostanie  nam  tylko    zalać  wrzątkiem  .

          Jest  to  posiłek  bardzo  sycący .


 Wskazany dla osób dbających o linię, ale tu uwaga na bakalie  zawierają duże ilości cukru, trzeba więc ograniczyć ich ilość.
płatki z żurawiną i kiwi

Brak komentarzy: