Około 70 g płatków owsianych zwykłych mieszamy z bakaliami
( rodzynki, papaja, pokrojone morele ), orzechami , ziarnami słonecznika
lub pestkami dyni, siemię lniane, można dodać szczyptę cynamonu. Zalewamy w niewielkiej miseczce, wrzątkiem ( można wrzącym mlekiem sojowym) do wysokości płatek , przykrywamy talerzykiem .
Danie gotowe p o 5 minutach.
Musli można udekorować owocami świeżymi lub z kompotu ,
bądź polać sokiem , lub dodać mleka sojowego.
Takie produkty w wersji sypkiej możemy przygotować
do pracy na drugie śniadanie ,
pozostanie nam tylko zalać wrzątkiem .
Jest to posiłek bardzo sycący .
Wskazany dla osób dbających o linię, ale tu uwaga na bakalie zawierają duże ilości cukru, trzeba więc ograniczyć ich ilość.
płatki z żurawiną i kiwi |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz