- 2 szklanki mleka migdałowego lub kokosowego
- 3 łyżki cukru (jeśli ktoś woli może być więcej
- my lubimy ciasta mało słodkie)
- 6 łyżek kaszy manny
- 100 g wiórek kokosowych
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki wegańskiej margaryny
- zapach migdałowy
Kaszę manną gotujemy na mleku z cukrem na gęsto .
Wystudzoną miksujemy dodając margarynę, wiórki kokosowe
i sok z cytryny na puszystą masę,
pod koniec dodajemy aromat.
Świetnie nadaje się do przekładanie ciast i tortów.
- 3 łyżki cukru (jeśli ktoś woli może być więcej
- my lubimy ciasta mało słodkie)
- 6 łyżek kaszy manny
- 100 g wiórek kokosowych
- 2 łyżki soku z cytryny
- 3 łyżki wegańskiej margaryny
- zapach migdałowy
Kaszę manną gotujemy na mleku z cukrem na gęsto .
Wystudzoną miksujemy dodając margarynę, wiórki kokosowe
i sok z cytryny na puszystą masę,
pod koniec dodajemy aromat.
Świetnie nadaje się do przekładanie ciast i tortów.
2 komentarze:
Prawie nie piekę, ale od wielkiego dzwonu staram się, i zazwyczaj mi nic nie wychodzi.
Masa z kaszy manny jest pyszna, kiedys jadłam, i dobrze wiedzieć, gdzie szukać przepisu.
Pozdrawiam!
Szukam już od paru tygodni masy wegańskiej, która mi w końcu posmakuje i tym razem to był dobry strzał
- ja dodałam 6 łyżek cukru, olejek waniliowy, a zamiast wiórek kokosowych (nie lubię smaku kokosu..) 4 łyżki napoju ryżowego w proszku.
Wyszła pyszna masa, w smaku jak śmietankowa :) - i nie do poznania, że z kaszy many :) dzięki za przepis :)
Prześlij komentarz