środa, 17 listopada 2010

Gołabki wegańskie II

Gołąbki inaczej

    -  główka kapusty ,
    -  1 szklanka ryżu , 
    -  półtorej szklanki zielonego groszku ,
    -  duży por,
    -  strąg czerwonej papryki, 
    -  koncentrat pomidorowy,
    -  sól , ostra papryka , pieprz .

Kapustę  sparzyć , zdjąć kilka dużych liści,odłożyć,  środek drobno  posiekać.
 Ryż ugotować w dwóch szklankach wody , wymieszać z uduszonymi warzywami
i poszatkowaną kapustą ,przyprawić do smaku .
Formować duże kotlety, obtoczyć w mące, smażyć na zloty kolor.
Rondel wyłożyć odłożonymi liśćmi kapusty, skropić wodą, układać na nich kotlety ,
zalać sosem :pół szklanki , 2 łyżki koncentratu i sól.
Przykryć, piec ok.. godziny.

Brak komentarzy: