piątek, 19 listopada 2010

Tort orzechowo - kokosowy

weg         


   Ciasto :
 -  masło orzechowe
 -  2  łyżki  oleju
 -  2  łyżki  kakao
 -   4-5  łyżek  cukru
 -     Cukier  wanilinowy
 -  1,5 łyżeczki  proszku  do  pieczenia
  -  Mąka
 Zagnieść  wszystkie  składniki   na miękkie  ciasto,
podzielić  na  trzy  części  .
 Upiec  w  tortownicy   3  placki  ,
po  wystudzeniu  przełożyć  masą  :
        podstawa  mas :
   2  szklanki  mleka  sojowego  ugotować  z  połową 
 szklanki  kaszy  manny
i  100  g   zmielonych  wiórek  kokosowych  . podzielić  na  2  części
  jedną  cześć  dodać  do  masy  kokosowej ,  drugą  do masy  orzechowej.

       Masa  kokosowa :

 15  dag  margaryny  wiercić  ,
  dodać   jedną   część   ugotowanej  kaszy
100g  zmielonych  wiórek  kokosowych

             Masa  orzechowa :

   15  dag  margaryny  wiercić
     z    następną  część    ugotowanej   kaszy
    100 g  zmielonych  orzechów   włoskich

     Na  koniec  zrobić  polewę  czekoladową (  może  być  gotowa
      Gellwe -orzechowa).




Brak komentarzy: