weg
Ciasto :
- masło orzechowe
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki kakao
- 4-5 łyżek cukru
- Cukier wanilinowy
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- Mąka
Zagnieść wszystkie składniki na miękkie ciasto,
podzielić na trzy części .
Upiec w tortownicy 3 placki ,
po wystudzeniu przełożyć masą :
podstawa mas :
2 szklanki mleka sojowego ugotować z połową
szklanki kaszy manny
i 100 g zmielonych wiórek kokosowych . podzielić na 2 części
jedną cześć dodać do masy kokosowej , drugą do masy orzechowej.
Masa kokosowa :
15 dag margaryny wiercić ,
dodać jedną część ugotowanej kaszy
100g zmielonych wiórek kokosowych
Masa orzechowa :
15 dag margaryny wiercić
z następną część ugotowanej kaszy
100 g zmielonych orzechów włoskich
Na koniec zrobić polewę czekoladową ( może być gotowa
Gellwe -orzechowa).
Ciasto :
- masło orzechowe
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki kakao
- 4-5 łyżek cukru
- Cukier wanilinowy
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- Mąka
Zagnieść wszystkie składniki na miękkie ciasto,
podzielić na trzy części .
Upiec w tortownicy 3 placki ,
po wystudzeniu przełożyć masą :
podstawa mas :
2 szklanki mleka sojowego ugotować z połową
szklanki kaszy manny
i 100 g zmielonych wiórek kokosowych . podzielić na 2 części
jedną cześć dodać do masy kokosowej , drugą do masy orzechowej.
Masa kokosowa :
15 dag margaryny wiercić ,
dodać jedną część ugotowanej kaszy
100g zmielonych wiórek kokosowych
Masa orzechowa :
15 dag margaryny wiercić
z następną część ugotowanej kaszy
100 g zmielonych orzechów włoskich
Na koniec zrobić polewę czekoladową ( może być gotowa
Gellwe -orzechowa).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz