- seler
- mąka
- olej
- płatki migdałowe lub nasiona dyni
- sól, , pieprz, gałka muszkatołowa
Korzeń obranego selera pokrój w plastry grubości pół centymetra.
Obgotuj szybko w osolonej i przyprawionej w/g uznania wodzie
( bulion ten wykorzystuję na zupę ). Plastry po wyjęciu obsącz
i panieruj w cieście przygotowanym z mąki, wody, łyżki oleju,
soli i pieprzu. Obtocz w płatkach migdałowych lub ziarnach dyni.
Smaż na złoty kolor.
Seler możemy przygotować także w cieście piwnym.
Kotleciki można podawać z brązowym makaronem al dente
i surówką np. z papryki.
- mąka
- olej
- płatki migdałowe lub nasiona dyni
- sól, , pieprz, gałka muszkatołowa
Korzeń obranego selera pokrój w plastry grubości pół centymetra.
Obgotuj szybko w osolonej i przyprawionej w/g uznania wodzie
( bulion ten wykorzystuję na zupę ). Plastry po wyjęciu obsącz
i panieruj w cieście przygotowanym z mąki, wody, łyżki oleju,
soli i pieprzu. Obtocz w płatkach migdałowych lub ziarnach dyni.
Smaż na złoty kolor.
Seler możemy przygotować także w cieście piwnym.
Kotleciki można podawać z brązowym makaronem al dente
i surówką np. z papryki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz