piątek, 4 lutego 2011

Surówka z czarnej rzepy



Czarna rzepa jest źródłem  witaminy A, C i witamin  z grupy B,
zawiera także duże ilości potasu,wapnia magnezu, żelaza,cynku, floru i manganu


  -  czarna  rzepa
  -   marchewka
  -   biały  kawałek pora
  -   ćwiartka jabłka
  -    pieprz, sól, szczypta cukru, ulubione zioła
  -     sojonez
 Obraną rzepę, marchew i jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Pora pokroić w kostkę,sparzyć  wrzącą wodą, odsączyć i dodać do pozostałych warzyw.
 Wymieszać z sojonezem.


1 komentarz:

Anonimowy pisze...

nie wyobraza sobie jesc czarnej rzepy, czy ta salatka nie smierdzi?
Ci to zabijania zwierzat to to juz robi sie smieszne. Przeciez krowa kura i swinia po to sa chodowane, same sobie nie poradza. Cy wiesz co sie stanie z krowa jak jej nie wydoisz? pekna jej wymiona i umrze . To caly lancuch pokarmowy !