"Zostając wegetarianinem ratujesz zwierzęta i ludzi,chronisz środowisko naturalne i jest to jedna z najzdrowszych rzeczy jakie możesz zrobić! " P. McCartney
wtorek, 18 stycznia 2011
Kostka ryżowo- soczowicowa.
- szklanka ugotowanego ryżu - może być brązowy
- szklanka ugotowanej soczewicy
- szklanka ugotowanych warzyw(marchew, groszek, seler, brokuły)
- mała cebulka
- łyżka oleju
- dwie łyżki bułki tartej
- sól, pieprz, zioła prowansalskie
Ryż, soczewicę i warzywa zemleć w maszynce,
dodać zeszkloną na oleju cebulkę i bułkę tartą .
Wyrobić masę dodając przyprawy.
Formować kotlety, obtoczyć od spodu w bułce tartej
i ułożyć w żaroodpornym naczyniu , po wierzchu posypać ziołami .
Piec pod przykryciem ok. 35 minut.
Podawać z ziemniakami i surówką
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz