- szklanka ryżu
- 2 strąki papryki czerwonej
- 30 dag pieczarek
- 3 łyżki koncentratu
- pół cebuli,
- sól, pieprz, papryka ostra, imbir,
- 2 łyżki oleju
- garść natki pietruszki
Pokrojone pieczarki podsmaż w 2 łyżkach oleju podlej wodą , uduś ,
dodaj pokrojoną w paski paprykę , koncentrat pomidorowy i przyprawy .
Jednocześnie ugotuj ryż (opłukany ) w 2.5 szklanki wody , dodaj uduszone składniki.
Gotuj na wolnym ogniu, często mieszając do wchłonięcia wody.
Pod koniec gotowania posyp natką pietruszki. Zdejmij z ognia , przykryj ściereczką ,
pozostaw ok.. pół godziny .
Podawaj z surówką np. z pomidorów, można też podać z pieczywem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz