- 3/4 szklanki ugotowanej soczewicy
- marchewka
- pół małej pekinki
- kawałek papryki
- mała czerwona cebula
- pół jabłka
- oliwka z oliwek
- łyżka musztardy
- sól , pieprz , ulubione zioła
- kiełki lub podprażone ziarna sezamu
Pekinkę pokroić, marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych otworach,
cebulę pokroić w piórka, paprykę w krótkie paski. Do warzyw dodać ugotowaną
w lekko osolonej wodzie soczewicę.
Wszystkie składniki połączyć polać sosem z oliwki , musztardy i przypraw.
Delikatnie wymieszać.
Posypać kiełkami lub podprażonymi na suchej patelni ziarnami sezamu .
- marchewka
- pół małej pekinki
- kawałek papryki
- mała czerwona cebula
- pół jabłka
- oliwka z oliwek
- łyżka musztardy
- sól , pieprz , ulubione zioła
- kiełki lub podprażone ziarna sezamu
Pekinkę pokroić, marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o grubych otworach,
cebulę pokroić w piórka, paprykę w krótkie paski. Do warzyw dodać ugotowaną
w lekko osolonej wodzie soczewicę.
Wszystkie składniki połączyć polać sosem z oliwki , musztardy i przypraw.
Delikatnie wymieszać.
Posypać kiełkami lub podprażonymi na suchej patelni ziarnami sezamu .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz