niedziela, 16 stycznia 2011

Naleśniki z jabłkami

Ciasto naleśnikowe
-   2 szklanki mąki
-  3 łyżki zmielonych płatków owsianych
-  1 łyżka cukru
-  2 łyżki oleju
-  1.5 szklanki  mleka sojowego
-  szklanka wody ( regulujemy gęstość  ciasta)
-  szczyptę soli
                                                      - cukier waniliowy
Wszystkie składniki (bez oleju) rozmieszać dokładnie  trzepaczką, dodać olej .
Odstawić na 20 minut.
Po tym czasie smażymy na rozgrzanej patelni  małe naleśniki.

Smarujemy smażonymi jabłkami, zawijamy .
Ułożone na talerzu można polać sokiem np. z czarnej jagody
i posypać cukrem pudrem.

2 komentarze:

Tomek Chełkowski pisze...

Fajny przepis ale z mąką razową (najlepiej orkiszową) byłby jeszcze lepszy i zdrowszy ;)

Paula pisze...

zapowiada się absolutnie przepysznie!

pozdrawiam,
Paula