- kawałek selera ,
- kawałek pietruszki,
- por ,
- marchew ,
- cebula ,
- 15 pieczarek ,
- kilka kotletów sojowych
- pieprz czarny i ziołowy , papryka ostra,
sól , jałowiec , majeranek ,
- cząber , czosnek , natka pietruszki ,
- niecała szklanka bulionu warzywnego .
Seler i pietruszkę utrzeć na tarce o grubych oczkach ,
marchew pokroić w plastry , gotować bulion.. Cebulę , pora i pieczarki pokroić .
Wszystkie składniki poddusić na oleju , smażyć, mieszając aż płyn odparuje .
Kotlety namoczyć pokroić na paski 2 cm grubości , dodać do pieczarek .
Składniki oprószyć mąką wymieszać ,dodać do bulionu warzywnego ,
dodać koncentrat pomidorowy .
Przyprawić na ostro . Przed podaniem posypać natką pietruszki .
Potrawa powinna być ostra , o dość gęstej konsystencji .
Podawać z pieczywem .
- kawałek pietruszki,
- por ,
- marchew ,
- cebula ,
- 15 pieczarek ,
- kilka kotletów sojowych
- pieprz czarny i ziołowy , papryka ostra,
sól , jałowiec , majeranek ,
- cząber , czosnek , natka pietruszki ,
- niecała szklanka bulionu warzywnego .
Seler i pietruszkę utrzeć na tarce o grubych oczkach ,
marchew pokroić w plastry , gotować bulion.. Cebulę , pora i pieczarki pokroić .
Wszystkie składniki poddusić na oleju , smażyć, mieszając aż płyn odparuje .
Kotlety namoczyć pokroić na paski 2 cm grubości , dodać do pieczarek .
Składniki oprószyć mąką wymieszać ,dodać do bulionu warzywnego ,
dodać koncentrat pomidorowy .
Przyprawić na ostro . Przed podaniem posypać natką pietruszki .
Potrawa powinna być ostra , o dość gęstej konsystencji .
Podawać z pieczywem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz