- szklanka ryżu ,
- 2,5 szklanki wody ,
- 2/3 szklanki granulatu sojowego,
- mała cebulka,
- koncentrat pomidorowy ok. 3 łyżki
- sól pieprz , papryka zioła prowansalskie , bazylia ,
- szczypior , koperek ,natka pietruszki .
Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i przypraw ,
po 15 min. dodajemy grysik i zeszkloną na oleju cebulkę .
Gotujemy ciągle mieszając aż ryż wsiąknie wodę , dodajemy posiekany
szczypior , koper i natką , ciągle mieszamy . Zdejmujemy z ognia.
Trzymamy pod przykryciem ok.. godziny .
Pastę możemy podawać ma gorąco z pieczywem i surówką ,
lub na zimno na kanapki z warzywem.
1 komentarz:
Wesołych, Zdrowych, Pogodnych Swiąt
życzy
Jadwiga
Prześlij komentarz