Układać warstwami:
- pół dużej kapusty pekińskiej
sojonez
- puszka kukurydzy
sos keczupowy
- słoiczek papryki konserwowej
sojonez
- biała część dużego pora
sos keczupowy
- słoiczek ogórków konserwowych
sojonez
- kilka kotletów sojowych
Warzywa pokroić w kostkę, pekinkę należy lekko posolić,
pora po pokrojeniu zalać wrzącą wodą , odsączyć .
Kukurydza, paprykę i ogórki po pokrojeniu należy dokładnie odsączyć .
Przygotowane warzywa układać warstwami w szklanym naczyniu,
przekładając każdą warstwę na przemian majonezem ryżowym lub sojonezem i sosem keczupowym.
Kotlety podgotować w dobrze przyprawionym bulionie , odcisnąć,
podrumienić na patelni , ułożyć na wierzchu sałatki.. Udekorować .
Przepisy na majonez i sos podałam niżej.
- pół dużej kapusty pekińskiej
sojonez
- puszka kukurydzy
sos keczupowy
- słoiczek papryki konserwowej
sojonez
- biała część dużego pora
sos keczupowy
- słoiczek ogórków konserwowych
sojonez
- kilka kotletów sojowych
Warzywa pokroić w kostkę, pekinkę należy lekko posolić,
pora po pokrojeniu zalać wrzącą wodą , odsączyć .
Kukurydza, paprykę i ogórki po pokrojeniu należy dokładnie odsączyć .
Przygotowane warzywa układać warstwami w szklanym naczyniu,
przekładając każdą warstwę na przemian majonezem ryżowym lub sojonezem i sosem keczupowym.
Kotlety podgotować w dobrze przyprawionym bulionie , odcisnąć,
podrumienić na patelni , ułożyć na wierzchu sałatki.. Udekorować .
Przepisy na majonez i sos podałam niżej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz